Summerclass Zomerklas Zomerschool Bijles Tilburg

Ik geef bijles aan onder-, en (sommige vakken) bovenbouw in Goirle.

Ik heb gedurende 10jaar kinderen thuis opgevangen. Ik hield ze bezig met voornamelijk buiten spelen (grote tuin), en bijv animatiefilm maken (Plasterk zei dat je daar (idd) al het (basis)onderwijs aan kunt ophangen).

Mijn lesbevoegdheid zit op leerjaar 3/4 van Bachelor opleiding.

Mijn naam is Christien Mathon. Ik spreek vloeiend Engels en Frans, en heb les gegeven in een Arabisch land in Arabisch/Engels.

Ik ben 57 jaar en heb 2 volwassen zonen. Ik heb een Bachelor in Design, div. andere certificaten.

Ik beantwoord al uw vragen op xtien1@gmail.com

Mijn uurtarief is E15/30mins. Een half uur is meer dan voldoende om iets te doen. Daaraan gekoppeld kort tijdje binnenkomen en iets leuks doen in de tuin (Thema moestuin Ecodesign. Deze extra minuten verschaffen info over de leerling).

Ik volg ‘de vis’ wbt leren leren, en Tanner en Tanner (Canadees echtpaar onderwijsdeskundigen)

Mijn onderwijsvisie werd onorthodox genoemd en is dat mss, maar heeft zichzelf bewezen. Het grootste probleem van huidig onderwijs buiten benodigde transitie door Corona, is het feit dat onderwijs als saai wordt ervaren… Het verkokeren van kennis geeft mensen een gebrek aan overzicht en nutteloos gevoel (Zie zembla Bullshitbanen etc). Ook kinderen voelen dit al.

Meerdere ideeen uit mijn onderwijsvisie waar in 2010 vreemd tegenaan werd gekeken, zijn inmiddels allang bekend geworden. Dat Nederland geen maakindustrie heeft is cultureel te verklaren, maar ongezond op meerdere wijze. (Ik probeer dan ook alles op te hangen aan praktijk voorbeelden. Ik kan eigenlijk niet anders. Voor diegene van de jeugd die slim genoeg is hun eigen onderwijs te ontwerpen, is slechts iemand nodig hen ´bij de les´ van hun eigen doelen te houden.

Advertentie