Russia

Toen ik 1982/3 met Engelse theaterafdeling van mn school, door USSR reisde was het -32graden C. Dat deed pijn aan je huid, niet ongevaarlijk ook als je het niet gewend bent. In Moskou en elders zag je plastic zakken aan de balkons hangen van flats. Dat verlaagd de voetafdruk dacht ik, je koelkast een paar maandjes uit kunnen doen…

Sindsdien heb ik wanneer mogelijk ijsbrokken in mn (grote) waterdichte groentlades gedaan, zodat de koelkast minder aanslaat. (Het gesmolten ijswater kun je oa bij planten doen).

Ik heb regelmatig Russen in huis. Een paar jaar geleden had ik iemand hier die bij normaal bij -64C woont. Ik heb toen de CV wat lager gezet omdat ik zelf 17C met infrarood bijverwarmingen lekker vind. Maar veel ‘moderne’ mensen willen niet onder de 21C. (Idoot vind ik dat, het is voor je gezondheid ook helemaal niet goed).

Ik hoorde van Cristel uit Goirle dat een bepaalde balpen speciaal werd uitgevonden door de NASA om op de kop te schrijven. De Russen namen toen gewoon een potloodje mee de ruimte in. Ik hou van Russische ‘innovaties’. De Russen die naar America doorlichtte veranderende vaak hun naam. Maar als je goed zoekt vind je dat veel Godfathers uit de reclamewereld Russen zijn. Inmiddels ben ik wel klaar met reclames. Maar wel goed om te weten hoe t werkt..En daar lees je Russen voor.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s