DeSchoneLeij Goirle kookworkshop Groene Kerst

zie De Schone Leij Goirle

organisatie Christien Mathon en Beitske Schoof

door bartw

avontuurlijke kookworkshop ‘een groene Kerst’

november 8, 2013 in Evenementen door bartw

avontuurlijke kookworkshop “een groene kerst”

Stress rondom de kerstdagen?
De Kerstdagen zijn twee dagen die in het teken van eten, verbondenheid en familie staan. In de praktijk kan de Kerst echter best stressvol zijn: het is immers al best lastig om een goede maaltijd te verzinnen. Bovendien moet iedereen het lekker vinden en zou het fijn zijn als het ook een beetje gezond is. Je wilt niet te lang in de keuken staan, maar je wilt toch graag iets bijzonders want het is maar één keer per jaar Kerst….

Goed voorbereid
Duurzaamheidsclub De Schone Leij wil je een handje helpen door je te leren hoe je een kerstdiner kan klaarmaken. Onder begeleiding van een professionele kok ga je op zondag 1 december van 13.30 tot 17.30 u. aan de slag om – met zoveel mogelijk lokale ingrediënten – een fantastisch 3-gangenmenu te maken. Als straks die Kerstdagen komen, weet jij al wát je gaat eten en hóe je het gaat bereiden. Wat een luxe!

Kampvuur
We beginnen ons kookavontuur bij pleisterplaats Pluk&Plenty aan de rand van Goirle. We eten en drinken wat lekkers bij het kampvuur en verzamelen groenten, rechtstreeks uit de (pluk)tuin van Pluk&Plenty. Als het weer het toelaat gaan we lopend of met de fiets via het bospad naar koeienboerderij De Regte Heijden, waar we (binnen) gaan koken en proeven. Onder begeleiding van een ervaren kok, Alessandra Mignardi, maken we – met lokale ingrediënten – spannende gerechten met een Italiaanse twist.

Zelf je groenten plukken bij Pluk&Plenty

Kinderen welkom
Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom, zij volgen het speciale kinderprogramma. Zij leren om een eenvoudig voorafje en nagerechtje te maken. Zo kunnen zij straks hun steentje bijdragen aan het Kerstdiner. En als ze klaar zijn met koken, dan mogen ze – in overleg met de boerin – spelen op de boerderij.

Algemene informatie
De kookworkshop vindt plaats op zondag 1 december 2013 van 13.30 tot 17.30 u. Je gaat een 3-gangenmenu bereiden én opeten onder het genot van een heus Gools glaasje wijn. We starten om 13.30 bij Pluk & Plenty (Op Landgoed Nieuwkerk bij Goirle, op de kruising van het Nieuwkerksbaantje en de Nieuwkerksedijk) en eindigen bij koeienboerderij De Regte Heijden (Oude Tilburgsebaan 12a, Riel).

Kosten
Kosten bedragen € 35,- per volwassene en € 12,50 per kind. Voor dat bedrag krijg je een frisse boswandeling, informatie over lokaal eten, een professionele kookworkshop met koffie/thee/fris/glas wijn. Uiteraard krijg je de recepten op papier mee naar huis. Kinderen volgen een eigen kinderprogramma, maar eten wel mee.

Familievoordeel: Als je met je hele gezin komt (2 volwassenen en 2 tot maximaal 4 kinderen) dan betaal je geen € 95,-/107,50/120,- maar € 90,-.

Aanmelden
Je kan je via de email aanmelden voor de kookworkshop: info@deschoneleij.nl. Vermeld daarin je naam/adres/telefoonnummer en met hoeveel personen je wilt komen (volwassenen en/of kinderen). Je ontvangt vervolgens een bevestiging met aanvullende informatie. Let op: er kunnen slechts een beperkt aantal mensen deelnemen, dus wees er snel bij!

Achtergrondinformatie, waarom Groen?
Eten volgens de seizoenen en het kopen bij lokale boeren kent vele groene, duurzame voordelen. Zo scheelt het heel wat vervoerskilometers als je eten uit Goirle komt i.p.v. uit Israël en dat is fijn voor het milieu. Bovendien steun je de lokale (boeren)bedrijven. ‘Groen’ staat ook symbool voor de natuur. Daarom organiseren we de kookworkshop in een groene omgeving: in het bos en tussen de weilanden.

Organisator:

De Schone Leij: http://www.deschoneleij.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s