FARMWARMING Koeienbedrijf bij Riels Laag: CURSUS KAAS 6/7-04-2013

Ik geef een introductie voor kaascursussen  op met (gepasteuriseerde) melk van van Roessel op:

·       Zaterdag 6 april 2013 van 17.00 tot 20.00

·       Zondag   7 april 2013 van 12.00 tot 17.00

(en op hemelvaart voor 50 pers. besloten clubje)

BIJ Koeienbedrijf Regte Heide https://www.facebook.com/KoeienbedrijfdeRegteHeijden

Heeft u vragen mail mij op xtien1@gmail.com

zie ook eerder: Kaas is kunst (Fromage refusé)   https://andersacademie.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=231&action=edit


kaas 2021 https://lamuse.nl

Open Dagen Koeienbedrijf “De Regte Heijden”

Aanstaande zaterdag en zondag

Gepubliceerd: 03-04-2013

Het roer moest om!
Volhoudbaar en natuurvriendelijk; Een eigen wijze van ondernemen, er valt zoveel te leren van de familie van Roessel.
door Marion van MaarseveenNiet meer groter en meer maar een koers aannemen die je niet kent welke met vele nieuwe zaken komt. Het eerste wat in mij opkwam was overleven, maar vooral volhouden, om samen te leven over 10, 20 en zelfs 50 jaar. Maar eigenlijk is volhoudbaar gewoon duurzaamheid in het Afrikaans. Ervaringen delen en geïnspireerd worden door mensen met een buitengewone levenswijze zoals A. Einstein. Net zoals Koeienbedrijf van Roessel in één woord buitengewoon inspirerend. Kijkend naar de toekomst waarop we ondernemen kunnen volhouden. Zoals velen kijken we naar milieuvriendelijke technologie maar misschien gebruiken we die over tien jaar helemaal niet. Met simpel weg de ingrediënten uit de natuur zoals de nieuwe stal van hout met groen grasdak en zonne-energie heeft het de grootste kans van overleven.Een verhaal dat tot denken zet, naar hen luister ik graag en wissel ik van gedachten. Een eigen wijze van ondernemen van kruidenrijke weilanden met klaver als stikstofbron tot eetbare hagen. Aangevraagde camperplaatsen welke worden omgeven in het groen met o.a. de Italiaanse populier en walnootbomen. Bessen plukken vanuit de camper en oog in oog staan met de koe. Nog nergens zoiets gezien, zo dichtbij de natuur en vooral houdbaar.Inspiratiepad
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Als je het anders wilt, zul je het anders moeten doen. A. Einstein. Een veel gehoorde kreet en passend bij de famillie Van Roessel.
De familie Van Roessel is op dit moment druk bezig om het huidige traditionele melkveebedrijf te transformeren. Er wordt gewerkt aan een balans tussen zowel het welzijn van de dieren als de bijdrage aan natuur en landschap, gericht op de recreant die rust, vrijheid, natuur en de landelijke sfeer wilt beleven. Met een belangrijke wens van de familie, namelijk dat de beplanting zoveel mogelijk eetbaar is voor mens, koe en ander dieren. De nieuwe representatieve stal is 6 en 7 april geopend voor het publiek. De stal, een uitstekend ‘ontvangstruimte’ van de Regte Heide, is een project van de provincie Noord-Brabant en ZLTO. Maar heeft op dit moment nog geen concrete bestemming. Naast een kijkje in de stal, valt er op de open dag ook veel te leren over natuurlijke diergezondheidzorg en te beleven op het plattenland, zoals fakkel werpen, trekkerbehendigheid en genieten van hooibalen schilderen en een huifkartocht. Speciaal tijdens de open dag mag men het boek vol met illustraties van de nieuwe bedrijfsvoering inzien, want er valt zoveel te leren van de familie Van Roessel!Voor meer informatie over wat er te beleven is op het Erffeest zie: koeienbedrijf De Regte Heijden. Of kom langs op zaterdag 6 april van 17.00-20.00 en zondag 7 april van 12.00-17.00 uur bij Oude Tilburgsebaan 12a 5133 BE Riel.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s