KAAS IS KUNST

KAASCURSUS BIJ DE BOER, AAN HET RIELS LAAG TE RIEL

INHOUD:KAAS LEREN STREMMEN.

VIA DEZE SITE MAAR OOK TE KOOP BIJ:

“DE NIEUWE KERSTBELEVING” NS TERREIN TILBURG 2E HELFT VAN DECEMBER 2012 (http://www.ninix.nu/kerstbeleving.php)

X

X

“KAAS IS KUNST”…. Dit is wat ik op sommige plekken bij mijn werk hang als uitleg geef, om zelf wat tijd over te houden.

Het maakproces was onbelangrijk geworden in relatie tot het idee. O.a door onkunde en gemis aan ambacht wordt ambacht weer kunst. Er vind ook demystificatie van de kunst plaats.

Amateurkunst en “Art refusé.” komen  van ‘onder’ i.p.v. van boven af (in een maatschappij), en hebben geen mecenas die voedt en beschermd. Honger, behoefte aan communicatie (bijv. voor politieke redenen), behoefte aan versiering  voor ‘juistere voelende levensstandaard’, is wat mensen juist voedt en  beweegt om zelf te gaan maken. Maken zonder externe opdrachtgever.

Tijdsgeesten en modes die op en neer gaan, bepalen telkens de ‘smaak’ en type en keuze voor wat in vormgeving. Oorlogen, revoluties en recessies bepalen op welke plek in de maatschappij de kunst plaatsvind (Hoe gelaagder de maatschappij hoe diverser). In recessie of ander tijden van ongenoegen wordt kunst meer terug gekaapt door het volk worden officiële salons (deels) ontmanteld. Recessie maakt twijfel groter over de vermarkting van ware Kunst. Kostprijs van de kunst en de hun locaties,  ‘helpen’ bij een recessie die twijfel. Inkopers, miljonairs en curators aarzelen in aankoop misschien vanwege budget, maar ook uit onzekerheid waar nu de focus op de echte kunst eigenlijk ligt (kopen ze wel het goede?) (beleggen of liefhebben is iets anders). Bovendien speelt mee wie er als miljonair met dure kunst gezien worden in een tijd dat men tot inzicht komt dat eerlijk geld amper bestaat?(laatste bron: Anna Tilroe?Baudrillard etc  …ik krijg hier veel commentaar op)

Deze verweving tussen geschiedenis, ‘kunstlocatie’ (1e, 2e of 3e wereld van een land, of de wereld) en politieke sta-/labiliteit interesseren mij.  Kunst is altijd ‘in the eye of the beholder’ (respect voor alle mensen en wat zij nu onder kunst verstaan. Amateurs zijn meer ongebonden, en staan voor ‘Amor’). Het leuke van echte kaas is dat sommige mensen het alleen maar opeten, zonder het als kunst te zien. Degene die dat wel doen denken dat ze echte kaas eten, maar dat is vaak niet zo..

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s